Den afgørende brik i kristendommen

af admin

Martin Luther blev født i Eisleben i Tyskland den 10. november 1483. Han var den anden søn af Hans og Margarethe Luther. Hans far var kobberminearbejder, mens hans mor var en troende kristen. Som barn gik Martin Luther i en lokal skole, hvor han lærte latin. Senere blev han indskrevet på universitetet i Erfurt, hvor han studerede jura. I 1505 forlod han universitetet efter at have oplevet en religiøs krise og blev munk. Derefter studerede han teologi ved universitetet i Wittenberg.

I 1517 skrev og offentliggjorde Luther sine “Femoghalvfems teser”, som kritiserede den katolske kirkes praksis med at sælge afladsbreve. Denne handling udløste den protestantiske reformation, en bevægelse, der forsøgte at reformere den katolske kirke.

Luthers lære førte til dannelsen af nye protestantiske kirker, som afviste pavelig autoritet og doktriner som f.eks. skærsilden. Protestantismen spredte sig hurtigt i hele Europa, og i 1600 var den blevet den dominerende form for kristendom i Nordeuropa.

Luther brugte sine senere år på at skrive teologiske værker og oversætte Bibelen til tysk. Han døde den 18. februar 1546 i Eisleben, Tyskland.

You may also like

Skriv en kommentar