Fordelene ved god mad

af admin

Vi ved alle, at det er godt for vores krop at spise sundt. Men vidste du, at det også er godt for vores hjerne at spise sundt? Det er rigtigt, den mad, vi spiser, kan faktisk påvirke den måde, vi tænker, føler og opfører os på. Her er et nærmere kig på, hvordan den mad, vi spiser, påvirker vores mentale sundhed.

Hvordan maden påvirker vores mentale sundhed

Sammenhængen mellem kost og mental sundhed er veletableret. Talrige undersøgelser har vist, at det, vi spiser, har en direkte indvirkning på vores humør og adfærd. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Nutritional Neuroscience viste for eksempel, at en sund kost, der er rig på frugt, grøntsager, fuldkorn og Omega-3-fedtsyrer, kan hjælpe med at reducere symptomer på angst og depression.

På den anden side er en kost med et højt indhold af forarbejdede fødevarer, raffineret sukker og usunde fedtstoffer blevet forbundet med en øget risiko for psykiske lidelser som depression, angst og ADHD. Forarbejdede fødevarer er også forbundet med lavere kognitiv funktion og hjernesundhed. Så hvis du ønsker at holde din hjerne skarp, mens du bliver ældre, er det vigtigt at fokusere på at spise hele, næringsrige fødevarer. Du kan få virkelig god mad, ved at komme til denne sommerfest københavn.

Fødevarer til at styrke den mentale sundhed

Der er visse fødevarer, der er særligt gavnlige for den mentale sundhed. Her er nogle af de bedste fødevarer, du kan spise for at få et sundt sind 

– Omega-3-fedtsyrer: Omega-3-fedtsyrer findes i fisk som laks og tun samt i nødder og frø og er vigtige for hjernens funktion. De hjælper med at beskytte mod kognitiv nedgang og forbedrer hukommelse og koncentration.

– Mørke bladgrøntsager: Mørke bladgrøntsager som spinat og grønkål er fyldt med vitaminer og mineraler, som er vigtige for hjernens sundhed. Disse næringsrige grønne grøntsager indeholder også antioxidanter, der hjælper med at beskytte mod skader forårsaget af frie radikaler.

– Bær: Bær er en anden god kilde til antioxidanter. Ud over at beskytte hjernen mod skader fra frie radikaler er bær også blevet sat i forbindelse med forbedret kognitiv funktion og hukommelse.

You may also like

Skriv en kommentar