Lær den sjove sport Padel at kende 

af admin

Hvis du er på udkig efter en ny sport at spille og nyde, kan du ikke gå galt i byen med padel. Dette hurtige og dynamiske spil er hurtigt voksende i popularitet og er let at lære. Her får du et overblik over, hvad padel er, og hvad du skal bruge for at komme i gang med at spille. 

Hvad er padel? 

Padel er en hybrid af tennis og squash, der kombinerer elementer fra begge sportsgrene. Det spilles på en bane, der er lidt mindre end en tennisbane, men med vægge som dem, der findes på squashbaner, hvilket betyder, at bolden kan rammes på væggene såvel som på gulvet. Banestørrelsen betyder også, at spillerne ikke behøver at sprinte langt, når bolden rammes langt væk – ligesom i squash! Boldene er lavet af skum eller gummi og er lidt større end tennisbolde.  

Hvad skal du bruge for at spille padel? 

Det gode ved padel er, at det ikke er svært eller dyrt at komme i gang med at spille. Det eneste, du har brug for, er nogle basale ting som racketter, bolde og behageligt sportstøj. Racquets findes i mange forskellige størrelser, former, materialer og farver, så der er noget for enhver smag (Du kan finde udstyr på Tempo Padel)! Med hensyn til tøj er det vigtigt at bære åndbart tøj, der ikke begrænser dine bevægelser, mens du spiller. Det er også nyttigt at bære sko med et godt greb; sneakers eller andre sportssko er helt fint nok.  

Reglerne for Padel 

Padelreglerne minder meget om tennisreglerne; hver spiller har to servebolde (de skal skiftevis servere), og point scorer man ved at slå bolden over nettet, så modstanderen ikke kan nå den. I modsætning til tennis kan du dog bruge væggene, når du slår bolden ind på modstanderens side af banen, så det tilføjer et ekstra lag af strategi til spillet! Det første hold, der når 11 point, vinder, men hvis begge hold når 10 point, har de en chance mere for at vinde (kendt som “sætpoint”). 

You may also like

Skriv en kommentar