Lidt om snus

af admin

Snus (/snʊs/) er en type fugtigt snus, et tobaksprodukt, der stammer fra Sverige. Det anbringes under læben i længere tid. Snus er ikke spyttetobak og giver derfor ikke pletter eller producerer ekstra spyt.

Svensk snus har eksisteret siden det 16. århundrede, og blev oprindeligt skabt som en måde at konservere tobak på. Ordet “snus” stammer fra det gamle franske ord “nosse”, der betyder “snude” eller “næsebor”

Selv om snus almindeligvis forbindes med Sverige, produceres det faktisk i en række andre lande, herunder Norge, Danmark og USA.

Der findes to hovedtyper af svensk snus: løs snus og portionssnus. Løs snus er den oprindelige form af produktet og er stadig populær blandt mange brugere. Det sælges i små dåser eller poser og kan være enten fugtigt eller tørt. Portionssnus kommer derimod i færdigpakkede dele, der er placeret under læben.

Svensk snus er fremstillet af en blanding af lufttørret tobak, vand, salt og smagsstoffer. Tobakken males til et fint pulver og blandes derefter med de andre ingredienser. Når blandingen er færdig, fermenteres den i flere uger, inden den pakkes og sælges.

Svensk snus er et meget populært tobaksprodukt i Sverige, og omkring hver fjerde bruger det regelmæssigt. Det er også ved at blive mere og mere populært i andre lande, især blandt unge mennesker.

Der er en række sundhedsrisici forbundet med svensk snus, herunder en øget risiko for kræft, hjertesygdomme og slagtilfælde. Men mange brugerne mener, at risikoen opvejes af fordelene, f.eks. at snus ikke skal spyttes ud og ikke giver dårlig ånde. Du kan købe snus hos Nikopouches.

You may also like

Skriv en kommentar