Plast- eller træpaller?

af admin

Hvor længe holder plastpaller?

Plastpaller kan have en levetid på over 10 år, hvis de er fremstillet af materialer af høj kvalitet og bliver passet ordentligt. Billigere plastpaller kan dog kun holde i et par år, før de begynder at gå i stykker. Korrekt opbevaring, håndtering og vedligeholdelse af dine plastpaller vil hjælpe dem med at holde længere.

Træpaller har på den anden side en kortere levetid på ca. 3-5 år. Det skyldes, at de er mere modtagelige for råd og fugtskader end plastpaller. Hvis du passer godt på dine træpaller, kan de dog holde i op til 7 år, hvis du passer godt på dem.

Såhvis du er på udkig efter en mere holdbar løsning, er plastpaller den rigtige løsning. Men hvis du er på et budget, kan træpaller stadig være et godt valg. Du skal bare sørge for at passe godt på dem!

CO2 udslip fra fremstilling af træ- og plastpaller

Træpaller er en væsentlig kilde til CO2-emissioner. I USA udleder en gennemsnitlig træpalle ca. 77 kg CO2 i løbet af sin levetid. Dette omfatter emissioner fra transporten af råmaterialerne til produktionsanlægget, selve fremstillingsprocessen og transport af det færdige produkt til kunden.

Plastpaller har et meget mindre CO2-fodaftryk end træpaller. I USA udleder en plastpalle ca. 9 kg CO2 i løbet af sin levetid. Dette omfatter emissioner fra transport af råmaterialer til produktionsanlægget, selve fremstillingsprocessen og transport af det færdige produkt til kunden.

Plastpallers mindre CO2-fodaftryk skyldes en række faktorer. For det første er plastpaller fremstillet af olieprodukter, som har et lavere CO2-fodaftryk end træ. For det andet er plastpaller lettere end træ, så de kræver mindre energi at transportere. Endelig kan plastpaller genanvendes på i de fleste tilfælde, mens træpaller skal deponeres på en losseplads.

Alt i alt er plastpaller en mere miljøvenlig løsning end træpaller. De har et mindre CO2-fodaftryk og kan genanvendes ved slutningen af deres levetid. Hvis du er på udkig efter en måde at reducere din virksomheds indvirkning på miljøet på, kan du overveje at bruge plastpalle.

You may also like

Skriv en kommentar