Skal du se Bohemian Rhapsody?

af admin

Queen er et britisk rockband, der blev dannet i London i 1970. Gruppen har bestået af fire medlemmer: Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor og John Deacon. Queen’s tidligste værker var påvirket af progressiv rock, hard rock og heavy metal, men bandet vovede sig efterhånden ind på et mere konventionelt og radioværdigt område.

Queen opnåede stor kommerciel succes med deres album A Night at the Opera og News of the World. De har modtaget 18 Grammy Awards, herunder Outstanding Contribution to British Music, og er blevet optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Freddie Mercury blev født som Farrokh Bulsara den 5. september 1946 på Zanzibar i en Parsi-familie. Han begyndte sin musikkarriere i 1964 som sanger i bandet Ibex. Mercury blev rekrutteret til Queen i 1970 af guitaristen Brian May og trommeslageren Roger Taylor. Deacon var ikke et oprindeligt medlem af bandet, men blev medlem senere i 1971 efter bassisten Tim Staffells afgang.

Queen’s første album, Queen, blev udgivet i 1973. Gruppens andet album, Sheer Heart Attack fra 1974, blev nummer to på den britiske albumliste og gav anledning til den britiske top ti-single “Killer Queen”. I 1975 udgav de A Night at the Opera, som indeholdt “Bohemian Rhapsody”, en af de mest populære rocksange, der nogensinde er blevet indspillet. Den nåede førstepladsen på hitlisterne rundt om i verden og solgte over seks millioner eksemplarer. Bandet turnerede meget for at støtte deres album og optrådte for over tre millioner mennesker på seks kontinenter i løbet af deres karriere.

You may also like

Skriv en kommentar